Quantcast
Channel: Oamkin ajankohtaista - Web - Tiedotteet medialle
Viewing all 478 articles
Browse latest View live

Digitalisaatio haastaa opintojen ohjauksen - ohjaajia tarvitaan myös verkossa

$
0
0

Verkko- ja monimuoto-opetuksen määrä korkeakouluissa kasvaa koko ajan, mikä muuttaa opetuksen ja oppimisen muotoja. Älykäs oppiminen on myös yksi Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) strategisista kehittämisteemoista.

Digitalisaatio vaikuttaa opetuksen ja oppimisen lisäksi myös opintojen ohjauksen välineisiin ja toimintamalleihin. Opintojen ohjaus tukee opiskelijan oppimisprosesseja sekä vahvistaa hänen toimijuuttaan. Tämän lisäksi opintojen ohjaus ennaltaehkäisee opiskelijan opintojen viivästymistä ja keskeyttämistä.

Oamkin Verkko-ohjaaja – verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena -hanke alkaa kehittää monimuotoisia, verkkoviestintävälineitä hyödyntäviä opintoneuvonnan ja opintojen ohjauksen toimintamalleja. Lisäksi hanke kouluttaa opintojen ohjaajia, opettaja- ja opiskelijatuutoreita­ sekä hakija- ja opiskelijapalveluiden henkilöstöä mallin ja työvälineiden käyttöön. Perinteiset opintojen ohjauksen ja neuvonnan menetelmät perustuvat kasvokkain tapahtuvaan vuorovaikutukseen. Monimuoto-opiskelijoille sekä hakijoille tulisi kuitenkin tarjota yhtäläiset mahdollisuudet ohjaukseen ja neuvontaan välimatkasta ja elämäntilanteesta riippumatta.

Hankkeessa kiinnitetään erityistä huomiota verkko-ohjauksen erityispiirteisiin vuorovaikutuksen, viestinnän ja tietoturvan osalta. Tavoitteena on löytää uudenlaisia ratkaisuja opiskelijan ohjaus- ja neuvontapalveluiden saavutettavuuteen opiskelijan polun eri vaiheissa. Opintojen ohjaus alkaa jo hakuvaiheessa, kun tulevat opiskelijat etsivät tietoa opintomahdollisuuksistaan. Myös avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijat sekä siirto-opiskelijat tarvitsevat monipuolista ohjausta ja neuvontaa.

Toimivaksi havaitut mallit kootaan Verkko-ohjauksen hyvien käytäntöjen oppaaseen, joka julkaistaan hankkeen loppuvaiheessa. Oamkin opiskelijapalveluiden koordinoima hanke kestää vuoden 2017 loppuun saakka. Rahoittajana toimii Euroopan sosiaalirahasto Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen kautta.

Lisätietoa hankkeesta saa osoitteesta oamk.fi/verkko-ohjaaja.

Lisätietoja:

Hanna Ylönen, opiskelijapalvelupäällikkö, opinto-ohjauksen asiantuntija
050 430 9238, hanna.ylonen@oamk.fi

Anne Anttinen, opintoasioiden johtaja, hankkeen vastuullinen johtaja
050 357 2209, anne.anttinen@oamk.fi


Oamkin musiikin opiskelijoille menestystä Helsinki Lied -kilpailussa

$
0
0

Kuva: Helsingin Konservatorio / Helsinki Lied

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) musiikin opiskelijat Tomi Punkeri ja Laura Rahko menestyivät ensimmäistä kertaa järjestetyssä valtakunnallisessa Helsinki Lied -kilpailussa 23.–25.10. Heidän duonsa otti alle 25-vuotiaiden sarjassa jaetun toisen sijan. Sarjassa kisasi yhteensä 17 duoa.

B-sarjan (alle 25-vuotiaat) voittajat

I palkinto, 4 000 euroa – Aurora Marthens ja Elias Miettinen
Jaettu II palkinto, 1 500 euroa – Tomi Punkeri ja Laura Rahko
Jaettu II palkinto, 1 500 euroa – André Aho ja Elina Kettunen

Kilpailun erikoispalkintona jaettiin konsertointimahdollisuuksia eri puolella Suomea. Tomi Punkeri ja Laura Rahko saivat toisen sijan lisäksi palkinnoksi konsertointimahdollisuuden Tampereen konservatorion Pyynikkisalissa.

Baritoni Tomi Punkeri opiskelee Oamkissa laulua ja Laura Rahko pianonsoittoa. Duona heitä kuvaillaan erityisen ilmaisuvoimaiseksi ja tasapainoiseksi pariksi. Oamkin musiikin opiskelijat ovat yleisesti menestyneet hyvin eri kilpailuissa. Opiskelijoita kannustetaan osallistumaan heille sopiviin kilpailuihin, sillä ne ovat osa ammatillista kehittymistä. Niiden avulla opiskelijat saavat esiintymiskokemusta sekä voivat asettaa tavoitteita opinnoilleen ja mitata omaa osaamistaan.

Helsinki Lied -kilpailu järjestettiin Helsingin Konservatoriossa. Kilpailu oli avoin musiikkiopistossa, konservatoriossa, ammattikorkeakoulussa tai Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa laulua tai pianonsoittoa opiskeleville suomalaisille, Suomessa asuville tutkintoa opiskeleville ulkomaalaisille sekä ulkomaisessa korkeakoulussa laulua tai pianonsoittoa opiskeleville suomalaisille.

Lisätietoja:

yliopettaja Jouko Tötterström, 040 141 5049, jouko.totterstrom@oamk.fi

Noel Mystique vie katsojat fantasiamaailmaan

$
0
0

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) musiikin ja tanssin opiskelijoiden spektaakkeli Noel Mystique saa ensi-iltansa 5.11. kello 19.00 Areena Oulussa. Toinen esitys järjestetään 6.11. kello 19.00.

Musiikin ja tanssin yhdistävässä teoksessa katsojat viedään fantasiamaailman pyörteisiin. Teoksessa käsitellään mielikuvituksen jäämistä nykyteknologian jalkoihin. Oamkin opiskelijoiden lisäksi yhtenä esiintyjänä nähdään 30-vuotista taiteilijauraansa juhliva Tanssikeskus Citydancen Merja Satulehto.

Teoksen ovat käsikirjoittaneet Outi Räsänen, Mari Leppävuori, Suvi Buckman ja Laura Koski. Koreografiasta vastaavat Outi Räsänen ja showtanssin opettajaopiskelijat ja musiikista Suvi Buckman ja pop-jazzmusiikin opiskelijat. Ohjauksesta vastaavat Outi Räsänen, Suvi Buckman ja Laura Koski.

Teoksen kesto väliajan kanssa on 1 h 50 min. Liput ovat 17 / 11,50 euroa, ja ne voi ostaa Lippupalvelusta. Teos toteutetaan yhteistyössä Areena Oulun ja Tanssikeskus Citydancen kanssa.

Lisätietoja:

tapahtumatuottaja Mira Kolanen, 050 310 3938, mira.kolanen@oamk.fi

Noel Mystique Facebookissa

Kingbong & Aijai Band taittaa marraskuun pimeyttä 12.11.

$
0
0

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) musiikin opiskelijoista koostuva Kingbong ja Aijai Band hellii kuulijoita letkeällä jamaikalaisella musiikilla ja Karibianmeren tunnelmilla. Bändi taittaa marraskuun pimeyttä torstaina 12.11. kello 22.00 alkaen Rummers’ Clubilla (Uusikatu 23, Oulu).

Luvassa on naurettavan rento ilta muun muassa Half Pintin, King Tubbyn, Chaka Demuksen, Raappanan sekä Jukka Pojan tahdissa. Rastacapit päähän, lanteet keinumaan ja sankoin joukoin laatuajan viettoon! Liput paikan päältä viisi euroa sisältäen eteispalvelumaksun.

Kokoonpano

Tiina Puolitaival – laulu
Jenni Siuruainen – laulu
Samuli Mikkonen – koskettimet
Tapio Mattila – kitara
Janne Mikkonen – kitara
Joni Raikaslehto – basso
Olli Vimpari – rummut

Lisätietoja:

pop- ja jazzmusiikin lehtori Samuli Mikkonen, 040 141 5041, samuli.mikkonen@oamk.fi

Oulu Festivo konsertoi ruotsalaisvahvistuksella 11.11.

$
0
0

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) ja Oulun konservatorion yhteinen orkesteri Oulu Festivo konsertoi Piteån musiikkikorkeakoulun ja Framnäsin kansanopiston opiskelijoilla vahvistettuna keskiviikkona 11.11. kello 19.00 Oamkin konserttisalissa (Kotkantie 1, Oulu).

Orkesteria johtaa Lohjan kaupunginorkesterin ja Sinfoniaorkesteri Vivon taiteellinen johtaja, Oamkin lehtori Esa Heikkilä. Solisteina esiintyvät Oamkin opiskelijat Virva Puumala (sopraano) ja Lauri Pelkonen (huilu) sekä Oulun konservatorion oppilaat Liisa Smolander (piano) ja Sofia Linnanmäki (viulu).

Ohjelmistossa kuullaan Bruchin, Hüen, Mozartin, Shostakovichin, Straussin ja Weberin teoksia. 15 / 10 euron hintaiset liput myydään paikan päällä.

Lisätietoja:

Oulu Festivon intendentti Mira Kolanen, 050 310 3938, mira.kolanen@oamk.fi

Opiskelijat esittelevät Oulun ammattikorkeakoulua Abipäivillä 11.-12.11.

$
0
0

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) on mukana Oulun yliopiston Abipäivillä 11.–12.11. Oamkin osastolla kulttuurin, liiketalouden, luonnonvara-alan, sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan opiskelijat kertovat opiskelusta ja elämästä ammattikorkeakoulussa. Paikalla on myös hakijapalveluiden henkilökuntaa kertomassa koulutuksiin ja hakemiseen liittyvistä asioista.

Oamkin osasto sijaitsee luentosalia L6 vastapäätä. Osastolla vierailevat voivat osallistua kyselyyn, johon vastanneiden kesken arvotaan Jopo. Molempina päivinä on lisäksi Oamkin esittely kello 12.30–13.00 luentosalissa L4. Abipäiville odotetaan yhteensä lähes 4 200 lukiolaista ja opinto-ohjaajaa.

Oamkissa on tarjolla 29 ammattikorkeakoulututkintoon ja viisi ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa tutkinto-ohjelmaa. Ensi kevään hakuajat ovat seuraavat:

  • englanninkieliset amk-tutkintoon johtavat koulutukset sekä ammatillinen opettajan- ja erityisopettajankoulutus 8.–27.1.2016
  • suomenkieliset amk- ja ylempään amk-tutkintoon johtavat koulutukset 16.3.–6.4.2016.

Lisätietoja:

suunnittelija Eija Räisänen, 050 317 4995, eija.raisanen@oamk.fi

viestintäpalvelupäällikkö Anu Skog, 040 5337499, anu.skog@oamk.fi

Oamkissa tutkitaan ensi viikolla luovaa muusikkoutta

$
0
0

Oamkin musiikin koulutuksen johtama pedagoginen kehityshanke CAB tuo Ouluun joukon pop/jazz-opiskelijoita ja -opettajia yhteistyökorkeakouluista Tanskasta (Aalborg ja Odense) sekä Virosta (Tallinna). Projekti tutkii luovan muusikkouden ja taiteilijuuden olemusta kolmen kansainvälisen opiskelijayhtyeen voimin. Projektin nimi CAB tulee sanoista Composition – Arrangement – Band leading (sävellys, sovitus, yhtyejohto). Opiskelijat tuovat projektiviikolle sävellysaihioita, joita työstetään edelleen, sovitetaan ja harjoitetaan yhdessä toisten opiskelijoiden sekä ohjaavien opettajien kanssa.

Projektin ohjaajiin kuuluu pop- ja jazzkentän huippumuusikkoja ja -säveltäjiä. Yhtyeohjauksen lisäksi viikon ohjelmaan kuuluu mm. sävellys- ja sanoitustyöpajoja, body percussion -sessioita sekä yhteistyökoulujen musiikkikulttuureihin tutustumista. Opiskelijoiden instrumenttivalikoimaan kuuluu perinteisten bändisoittimien lisäksi mm. haitari, klarinetti ja kontrabasso.

Projektiviikko (16.–20.11.2015) huipentuu Valoa Oulu! -festivaalin yhteydessä järjestettävään konserttiin Oulun pääkirjaston Pakkala-salissa perjantaina 20.11.2015 kello 18. Konserttiin on vapaa pääsy. Samana iltana pääkirjastossa kuullaan muutakin musiikkia Valoa Oamk! -tapahtuman tiimoilta.

CAB-projektia tukee Nordplus-verkosto.

Projektikumppanit:
Oulun ammattikorkeakoulu
Royal Academy of Music (Aarhus/Aalborg), Tanska
Danish National Academy of Music (Odense/Esbjerg), Tanska
Estonian Academy of Music and Theatre, Viro

Lisätietoja:
Outi Rahko
CAB-hankkeen projektipäällikkö
outi.rahko@oamk.fi,  p. 050 512 0043

Oamkin konetekniikan osastolle 15 500 euron apuraha

$
0
0

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) konetekniikan osasto on saanut yhdysvaltalaiselta Gene Haas -säätiöltä 17 500 dollarin eli noin 15 500 euron apurahan koulutuksen kehittämiseen. Apurahan myöntämisen kriteereinä olivat muun muassa konetekniikan koulutuksen eteen tehty kehitystyö ja apurahan käyttötarkoitus. Suomalaisia apurahan saajia oli Oamkin lisäksi Pohjois-Karjalan ammattiopisto.

Apurahalla kehitetään Oamkin konetekniikan opetusympäristöä parantamalla opetuksen havainnollistamista ja hankkimalla työvälineitä. Havainnollistamista kehitetään muun muassa asentamalla kamerajärjestelmä kahteen lastuavaan työstökoneeseen. Niiden avulla opiskelijat voivat seurata koneissa tapahtuvaa työtä isolta näytöltä. Kameroiden asennussuunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat konetekniikan opiskelijat. Kameroilla varustetut työstökoneet ovat käytössä ensi keväänä.

– Apuraha on huomionosoitus tekemästämme kehitystyöstä lastuavien työstömenetelmien opetuksessa. Käytämme sitä myös kehittääksemme uusien tuotteiden prototyyppien valmistamista. Prototyyppien avulla suunnitelmien toimivuus voidaan testata käytännössä. Apurahan ansiosta opetuksemme ja mahdollisuutemme tukea alueen yrityksiä paranevat, konetekniikan lehtori Jukka Säkkinen kertoo.

Konetekniikan opetusympäristöä on kehitetty parin viime vuoden aikana vastaamaan entistä paremmin koulutuksen ja työelämän vaatimuksiin. Osastolle on hankittu muun muassa koneistuskeskus, vesileikkausyksikkö sekä 3D-koordinaattimittauskone. Kehittämiseen on investoitu yli miljoona euroa, ja siihen on saatu tukea alueen yrityksiltä sekä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen ja Pohjois-Pohjanmaan liiton EAKR-rahoituksista.

Konetekniikan osasto tekee tiivistä yhteistyötä alan yritysten kanssa. Kattava ja nykyaikainen konekanta on laajentanut yrityksille tehtävää palvelutoimintaa valmistuspalveluista myös koneensuunnitteluun. Yritysyhteistyö on laajaa, ja kumppaneita on ollut Sodankylästä Helsinkiin. Yhteistyötä on tehty muun muassa Sähkö-Rantek Oy:n, Conlog Oy:n, John Deere Forestry Oy:n sekä Ponsse Oyj:n kanssa.

Kutsu apurahan luovutustilaisuuteen ja tutustuminen konetekniikan osastoon

Median edustajat ovat tervetulleita tutustumaan Oamkin konetekniikan osastoon maanantaina 23.11. kello 13.00–14.30 Kotkantien kampukselle (Kotkantie 1, Oulu).

Ohjelma

13.00 Tervetulotoivotus, koulutus- ja tki-johtaja Eero Korhonen, Oamk
13.05 HTEC & Educational Partnership Coordinator Simon Vanmaekelbergh, Haas Automation Europe
13.15 Myynti-insinööri Heikki Kononen, Grönblom Oy
13.25 Alan koulutus ja apurahan käyttö, koulutuspäällikkö Veijo Kurri ja lehtori Ensio Kettunen, Pohjois-Karjalan ammattiopisto
13.40 Konetekniikan koulutus ja apurahan käyttö, lehtori Jukka Säkkinen, Oamk
13.50 Koulutuksen merkitys alueelle, toimitusjohtaja Pekka Raudaskoski, Ginolis Tools Oy
14.00 Tutustuminen konetekniikan osastoon

Lisätietoja:

lehtori Jukka Säkkinen, 050 595 7951, jukka.sakkinen@oamk.fi


Ideoita turvapaikanhakijoiden sovelluksesta lämpöä vakauttavaan suojakuoreen - Kickstart-liikeideakilpailun voittaja selviää 25.11.

$
0
0

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) yrityshautomon järjestämään Kickstart-liikeideakilpailuun osallistuttiin tänä vuonna 93 idealla. Kilpailu huipentuu keskiviikkona 25.11. kello 13.00–14.00 Business Kitchenillä (Torikatu 23, 4. krs, Oulu) järjestettävässä palkintojenjakotilaisuudessa, jossa Oamkin ja alueen elinkeinoelämän edustajista koostuva tuomaristo palkitsee voittajan 1 500 eurolla.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat Hannu Hiltunen BusinessOulusta, Maarit Hätälä Omavalmennus Hätälästä, Eini Marin Oulun Osuuspankista, Alvi Niemelä Oulun Seudun Uusyrityskeskuksesta sekä Tiina Gallén Oamkista. Tilaisuudessa kuullaan myös nuorten yrittäjien tarinoita, joita kertomassa ovat Coyoacanin perustaja Eduardo de la Rosa ja Cajo Technologiesin perustaja Niko Karsikas.

Oamkin opiskelijoille tarkoitetun Kickstart-liikeideakilpailun tavoitteena on edistää positiivista suhtautumista yrittäjyyteen ja synnyttää uusia yrityksiä Oulun seudulle.

Kilpailun finalistit

  1. Kuolinpaikkasiivous 24/7, Sanna Knuutinen ja Sanna Vilenius, sosiaali- ja terveysala

    Ympärivuorokautista rikospaikkapuhdistusta, kalmanpoistoja kuolemantapauksissa ja desinfiointeja tarjoava yritys Oulun talousalueella.
  2. Precise OIVA mobile app, Muhammad Usman, tekniikka

    Oiva and usually other intranet is full of information and most students don't use that information on daily basis. Precise and clean information what they want on daily basis without login required each time they want to check anything there.
  3. Gummy Bear, Khoa Bui, tekniikka
    Gummy Bear is a mobile application for helping people through depression and boredom.
  4. Pyöräparkki, Suvi Tolonen ja Sari Tauriainen, liiketalous

    Kameroin vartioitu pyöräparkki kaikille pyöräileville oululaisille.
  5. Refugee messaging app, Joonas Salmela, Vincent Fraysse ja Kasra Ariyaeimehr, tekniikka

    We are offering a messaging app that enables asylum seekers and authorities to stay in touch and exchange messages.
  6. Turvalaite, Juho Holma, tekniikka
    Lasten polkupyöriin tarkoitettu turvalaite, jolla voi rajoittaa tai pysäyttää pyörän liikettä.
  7. French chocolate fondue mobile/bus restaurant, Clemence Tercinier, My Nguyen ja Heidi Alajukuri, liiketalous
    The idea is to create a mobile restaurant in a bus, and selling French products based on chocolate.
  8. PerhePop, Sari Isteri, Sanna Arontie ja Henna Valtanen, sosiaali- ja terveysala

    Varhaiskasvatus- ja esiopetuksen toimipiste.
  9. Halpa Huolto, Mukti Narayan Paudel, tekniikka
    Halpa Huolto is a web based networking partner for customers and service providers.
  10. HeatCover, Riikka Juusti, Aleksi Kemppainen, Kalle Liukkonen ja Tuomas Vinkki, tekniikka
    Mobiililaitteiden lämpöä stabiloiva suojakuori.

Lisätietoja:

lehtori Esa Anttila, 040 513 2536, esa.anttila@oamk.fi
lehtori Topi Haapasalo, 044 023 4579, topi.haapasalo@oamk.fi

Tanssia!-näytökset avaavat ovet jouluun 2.-3.12.

$
0
0

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) tanssinopettajan tutkinto-ohjelman lukuvuoden ensimmäiset Tanssia!-näytökset tarjoavat yleisölle tanssin monipuolisen kirjon tanssinopettajaopiskelijoiden ja Oamkin tanssin erikoiskoulutusryhmien esittämänä. Sibeliuksen juhlavuoden kunniaksi baletin erikoiskoulutusryhmien oppilaat ovat laatineet koreografioita Jean Sibeliuksen musiikkiin.
Tanssia!-näytökset ovat Oamkin konserttisalissa (Kotkantie 1, Oulu) keskiviikkona 2.12. kello 18.30 ja torstaina 3.12. kello 13.00 ja 18.30.
Näytöksiin on vapaa pääsy. Tule nauttimaan esityksistä, jotka tempaavat mukaansa!
Lisätietoja:
tapahtumatuottaja Mira Kolanen, mira.kolanen@oamk.fi, 050 310 3938

Yhteispäivystykseen tulemisen syy usein eri kuin todellinen tarve

$
0
0

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen master-koulutuksen opiskelijat Anne Hannus ja Minna Palokangas sekä yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen master-koulutuksen opiskelija Tommi Kurkela selvittivät opinnäytetyössään Oulun seudun yhteispäivystyksessä (OSYP) paljon asioivien asiakkaiden profiilit, heidän käyttämänsä muut sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut sekä palvelujen käytön kustannukset vuonna 2014. Työn toimeksiantajana toimi Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin Oulun seudun yhteispäivystys.

Tutkimuksen keskeisin tulos oli se, että yhteispäivystyksen palveluita paljon käyttävien tulosyy ei usein ole sama kuin palvelun todellinen tarve, eikä nykyinen järjestelmä ole onnistunut auttamaan heitä riittävästi. Tulosten mukaan yhteispäivystyksen palveluita paljon käyttävät ovat keski-ikäisiä ja monisairaita ihmisiä, jotka kärsivät usein elämänhallinnallisista ongelmista. Heitä on kaikista Oulun kaupunkilaisista 0,2 prosenttia, ja he vastasivat 14,9 prosentista kaikista Oulun kaupungin asukkaiden tekemistä käynneistä.

Useimmiten päivystykseen tulemisen syynä olivat vammat ja myrkytykset. Tämän tulosyyn kohdalla yli 60 prosentilla asiakkaista oli mielenterveys- ja/tai päihdeongelma, ja palvelunkäyttäjien ikäjakauma oli nuorempi kuin muista syistä yhteispäivystykseen tulleiden.

Paljon yhteispäivystyksen palveluita käyttävien asiakkaiden sosiaali- ja terveyspalveluiden käytön kokonaiskustannukset olivat yli 9,5 miljoonaa euroa. Keskimääräiset kustannukset asiakasta kohden olivat yli 24 500 euroa. Kustannukset olivat keskimäärin kahdeksan kertaa suuremmat kuin keskivertokaupunkilaisella. Yli kolmasosan kohdalla kustannukset ylittivät keskimääräisen kustannuksen. Näiden henkilöiden osuus sosiaali- ja terveyspalveluiden käytön kustannuksista oli yli 7,1 miljoonaa euroa.

Tutkimuksen tuloksia voidaan hyödyntää palvelun kehittämiseksi Oulun seudun yhteispäivystyksessä ja Oulun kaupungin hyvinvointipalveluissa. Taloudellista hyötyä olisi mahdollista saada keskittämällä voimavaroja paljon palveluita käyttäviin. Esimerkiksi palveluohjauksen käyttöönottoa yhdyssiltana perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon välillä voisi kokeilla yhtenä vaihtoehtona.

Tehty opinnäytetyö on retrospektiivinen rekisteritutkimus, jonka aineisto koostuu Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ja Oulun kaupungin asiakas- ja potilastietojärjestelmistä poimituista tiedoista vuodelta 2014. Tulosten perusteella voidaan arvioida nykyistä palvelutuotannon organisointia ja tunnistaa sen muutostarpeita paljon palveluja käyttävien asiakkaiden osalta.

Lisätietoja:

Opinnäytetyön pääohjaaja
yliopettaja Kirsi Koivunen, 050 913 5979, kirsi.koivunen@oamk.fi

Toimeksiantajan edustajat

Lääkäripoolin palvelupäällikkö Liisa Kylmänen, 044 703 4174, liisa.kylmanen@ouka.fi

Oulun seudun yhteispäivystyksen perusterveydenhuollon vs. ylilääkäri Annamari Niemi, 044 703 4488, annamari.niemi@ppshp.fi

Ammatillisille oppilaitoksille toimintamalli nuoriso- ja yhteisötakuun toteuttamiseksi

$
0
0

Nuorten toiveet koulutuksen ja työelämän ohjaukselta liittyvät ennen kaikkea ymmärrykseen, kannustukseen ja kuunteluun. He toivovat ohjaajien kunnioittavan heidän näkemyksiään ja ymmärtävän heidän elämäntilanteitaan kokonaisuutena. Ohjaajilta toivotaan tukea koulutusta ja työelämää koskevien kysymysten lisäksi myös muille elämänalueille, kuten ihmissuhteisiin, taloudellisiin huoliin ja terveyteen liittyvissä asioissa.

Tiedot selviävät tuoreesta Laura Paason ja Elina Lavikaisen julkaisusta Välittämistä ja konkretiaa – Nuorten ja ammattilaisten kohtaamisia koulutuksen ja työelämän rajapinnoilla. Julkaisussa on tutkittu nuorten kokemuksia nuorisotakuun puitteissa tarjotusta ohjauksesta ja selvitetty opettajien ja ohjaajien näkemyksiä ohjauksesta ammatillisissa oppilaitoksissa. Tutkimustiedon pohjalta on kehitetty toimintamalli nuoriso- ja yhteisötakuun toteuttamiseksi ammatillisissa oppilaitoksissa. Tutkimus, toimintamallin kehittäminen ja sen jalkauttamiseen liittyvät seminaarit on toteutettu osana Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) Ammatillisen opettajakorkeakoulun ja Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otuksen NYT/NOPPA – Nuorisotakuun toteutuminen ammatillisen koulutuksen rajapinnoilla -hankekokonaisuutta. Sen rahoittajana toimii opetus- ja kulttuuriministeriön lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelma LANUKE.

Tutkimuksessa selvisi myös, että nuorten ja asiantuntijoiden näkemykset ohjauksen ihanteista vastaavat hyvin toisiaan, mutta esimerkiksi resursointiin liittyvät seikat vaikeuttavat yksilöllisen tuen antamista. Kehitetty toimintamalli nuoriso- ja yhteisötakuun toteuttamiseksi ammatillisissa oppilaitoksissa sisältää mallin ohjaus- ja työllistymissuunnitelmalle sekä kysymyssarjan opiskelijoiden opintojen sujumisen ja työllistymisen tueksi. Ohjaus- ja työllistymissuunnitelma on konkreettinen väline opiskelijan ohjaukseen esimerkiksi ryhmänohjaajalle, ja se toimii myös nuorelle itselleen opintoja ja koko elämää jäsentävänä välineenä. Toimintamallin jalkauttamiseksi järjestetään eri puolilla Suomea seminaareja, joissa nuoret ja ohjauksen ammattilaiset pohtivat yhdessä keinoja ohjauksen kehittämiseksi.

Hankkeen julkaisu:

Paaso, Laura & Lavikainen, Elina. 2015. Välittämistä ja konkretiaa – Nuorten ja ammattilaisten kohtaamisia koulutuksen ja työelämän rajapinnoilla. Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö.

Lisätietoja:

tuntiopettaja Laura Paaso, Oamk, 050 360 9516, laura.paaso@oamk.fi

kehittämispäällikkö Elina Lavikainen, Otus, 050 365 8944, elina.lavikainen@otus.fi

Ennätysmäärä osallistujia - Arktiset askeleet -lastentanssitapahtuman teokset on valittu

$
0
0

Valtakunnallisen Arktiset askeleet -lastentanssitapahtuman arviointiraati on valinnut 31.3.–3.4. Oulussa järjestettävään katselmukseen 49 taidokasta, mieleenpainuvaa, erilaista ja elämyksellistä teosta. Alle kouluikäisille ja alakouluikäisille tanssin harrastajille tarkoitettuun tanssitapahtumaan lähetettiin lastentanssitapahtumalle ennätykselliset 148 teosta ympäri Suomea.

Valitut teokset tulevat Espoosta, Helsingistä, Hämeenlinnasta, Imatralta, Jyväskylästä, Kajaanista, Kuopiosta, Lahdesta, Lappeenrannasta, Lempäälästä, Nilsiästä, Nokialta, Oulusta, Porista, Pyhäsalmelta, Riihimäeltä, Seinäjoelta, Tampereelta ja Torniosta. Tarkempi lista valituista teoksista on osoitteessa oamk.fi/arktisetaskeleet. Arviointiraati koostui tanssin ammattilaisista ja tanssinopettajaopiskelijoista.

Arktiset askeleet on ensisijaisesti tanssikasvatuksellinen tapahtuma, jossa tanssin kentän laaja-alaisuus on nähtävillä kattavasti. Tapahtumaan valittiin tälläkin kertaa monipuolisesti erilaisista lähtökohdista tehtyjä tanssiteoksia. Arktiset askeleet -tapahtuman järjestävät yhteistyössä Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) ja Oulun läänin Tanssialan Tuki ry.

Lisätietoa:

Tapahtuman johtaja Liisa Kontturi-Paasikko, 050 443 1011, liisa.kontturi-paasikko@oamk.fi
Tapahtumatuottaja Mira Kolanen, 050 310 3938, mira.kolanen@oamk.fi

facebook.com/arktisetaskeleet

Ookko tosissas, huumorillako bisnestä?

$
0
0

Miten hymy liittyy markkinointiin, ja voiko huumori vaikuttaa organisaation menestykseen? Kuinka huumori voi vaikuttaa luovuuteen? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan vuoden omintakeisimmassa Ookko tosissas – huumorillako bisnestä?! -seminaarissa Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksella perjantaina 19.2. kello 8.30–13.30. Tilaisuuden juontaa stand up -koomikko ja työhyvinvointivalmentaja Päivi Kuuva.

Seminaarissa eri alojen asiantuntijat tuovat esille näkemyksiään siitä, miten huumoria voi hyödyntää yritysten liiketoiminnan sekä organisaatioiden toiminnan kehittämisessä. Kansainvälisinä huippupuhujina ovat professori Magnus Söderlund (Stockholm School of Economics), tohtori Alyona Ivanova (Mental Health Research Center) ja toimitusjohtaja Piotr Pluta (Human Factors AS). Seminaarissa voi osallistua myös mielenkiintoiseen työpajaan, jossa voi oppia itsestään ja toisistaan uutta sekä saada sytykkeitä työyhteisöjen viestinnän kehittämiseksi. Seminaari päättyy paneelikeskusteluun, jossa huumorin mahdollisuuksista ja riskeistä ovat keskustelemassa muun muassa Ponsse Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Juha Vidgrén, Kaleva Oy:n myyntipäällikkö Karri Oikarinen, Oulun museo- ja tiedekeskus Luupin yhteistyökoordinaattori Sampo Puoskari ja työyhteisöjen pelittäjä, Siivittäjä Sisko Kärki.

Ohjelma

8.30–9.10 Smiles in Marketing, Prof. Magnus Söderlund, Stockholm School of Economics
9.10–9.50 Humor and Collective Activity, Dr. Alyona Ivanova, Mental Health Research Center of RAMS
9.50–10.30 Humor in the Organizational Context. Should we be having a laugh? MD Piotr Pluta, Human   Factors AS
10.30–11.15 Lunch
11.15–12.30 The Diversity Icebreaker – Demonstration Workshop
12.30–13.30 Paneelikeskustelu: Teemoina huumori asiakaspalvelussa ja asiakkaan kohtaamisessa sekä     huumori työyhteisössä

Seminaarin järjestää Tekes-rahoitteinen HURMOS-hanke yhteistyössä Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk), Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun ja Martti Ahtisaari Instituutin kanssa. Hankkeessa ovat mukana Ponsse Oyj, Huvivaltio PowerPark, Ranuan Seudun Matkailu Oy, motiMind Oy, Kaleva Oy, Oulun museo- ja tiedekeskus Luuppi, Oulun Kaupunginteatteri Oy, Siivittäjä Sisko Kärki ja Virtaavain Pia Orell-Liukkunen.

Ilmoittautumiset maksuttomaan seminaariin 15.2. mennessä osoitteessa oamk.fi/huumorillabisnesta.

Lisätietoja:

projektipäällikkö Sari Alatalo, Oamk, 040 141 5336, sari.alatalo@oamk.fi

projektipäällikkö Eeva-Liisa Oikarinen, Oulun yliopisto, 029 448 7772, eeva-liisa.oikarinen@oulu.fi

oamk.fi/hurmos

Oululaiset ja antwerpeniläiset opiskelijat ideoivat terveysteknologian tuotteita

$
0
0

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) informaatioteknologian ja liiketalouden opiskelijat sekä belgialaisen ammattikorkeakoulun Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpenin elektroniikka- ja ICT-alan opiskelijat suunnittelevat yhdessä erilaisia terveysteknologian tuotteita kevään aikana.

Oululaisten opiskelijoiden vastuulla projektissa on tuotteiden ideointi ja liiketoimintamahdollisuuksien kartoittaminen sekä langattomien sensorijärjestelmien kehittäminen. Antwerpeniläiset opiskelijat puolestaan kehittävät tuotteiden mobiili- ja verkko-ominaisuuksia. Kehitteillä on kuusi ihmisen mittaamiseen liittyvää tuotetta. Suunnitteilla on esimerkiksi kehon nestetasapainon, stressin, happisaturaation sekä unen seuranta- ja mittauslaitteita.

Molempien korkeakoulujen opiskelijoista koostuvat tiimit työstävät parhaillaan tuotteiden ominaisuuksia ja toteutustekniikoita Oulussa. Opiskelijat esittelevät hioutuneet ideansa torstaina 18.2. kello 9.30 Kotkantien kampuksella (Kotkantie 1, Oulu). Median edustajat ovat tervetulleita paikalle katsomaan, millaisia tuotteita opiskelijat lähtevät toteuttamaan. Tuotteet valmistuvat 17.–19.5., jolloin oululaisopiskelijat ovat vastavierailulla Antwerpenissä.

Oamk on tehnyt vastaavaa projektiyhteistyötä Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpenin kanssa vuodesta 2013. Yhteistyön tavoitteena on opettaa molempien korkeakoulujen opiskelijoille alakohtaisen tietotaidon lisäksi muun muassa viestintä-, ryhmätyö- ja kansainvälisyystaitoja.

Lisätietoja:

tietotekniikan tiimipäällikkö Eero Nousiainen, 050 3174720, eero.nousiainen@oamk.fi

lehtori Jaakko Kaski, 041 502 6841, jaakko.kaski@oamk.fi

lehtori Petteri Aro, 050 317 4541, petteri.aro@oamk.fi


Oamk, OSAO ja Oulun yliopisto kehittävät yhdessä opiskelijoiden tulevaisuuden työelämävalmiuksia

$
0
0

Muuttuvassa työelämässä pärjäämiseen tarvitaan monipuolisia ja toimivia työelämävalmiuksia. Valmiina työelämään -hanke (VALTE) etsii keinoja tukea ammattiopistoissa, ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa opiskelevien henkisiä, fyysisiä ja sosiaalisia voimavaroja sekä muutoskykyä siirtyä työn ja työttömyyden sekä palkkatyön ja yrittäjyyden välillä.

VALTE-hanke on usean oppilaitoksen yhteisponnistus työelämävalmiuksien kehittämiseksi. Keskeisiä teemoja opinnoissa ovat oikea työkäyttäytyminen, muutoskyvyn vahvistaminen, myönteinen suhtautuminen työelämään ja selkeä tietoisuus nykytyöelämän moninaisuudesta ja vaatimuksista. Koulutus pyrkii parantamaan työelämän laatua ja luomaan uutta työhyvinvointikulttuuria työpaikoille.

– Uutta on työelämäkoulutuksen järjestäminen kaikille opiskelijoille yhdessä tieteenalasta riippumatta. Vastaavaa ei ole aikaisemmin ollut tarjolla, koulutukseen sisältöä kehittävä dosentti Jyrki Liesivuori Turun yliopistosta sanoo.

Hankkeen tuloksena syntyy työhyvinvoinnin opintokokonaisuuksia, joiden opetuksessa käytetään viimeisimpiä digitaalisen tekniikan tarjoamia mahdollisuuksia. Lisäksi järjestetään kansallisia ja alueellisia työhyvinvointiseminaareja sekä muodostetaan oppilaitos- ja opettajaverkostot.

Työhyvinvoinnin opintokokonaisuus tulee osaksi opiskelijoiden tutkintoja ammattiopistoista, ammattikorkeakouluista ja yliopistoista valmistuville. Näin koulutus tavoittaa kymmeniä tuhansia opiskelijoita vuosittain. Opiskelijoiden siirryttyä työelämään taidot heijastuvat myönteisesti laajemminkin työelämään.

– Meille Oulussa tämä hanke on erinomainen mahdollisuus kehittää yhteistyössä uusia ja yhteisiä opintosisältöjä ammattiopistoon, ammattikorkeakouluun ja yliopistoon. Pidämme tärkeänä, että opiskelijamme ovat valmiita kohtaamaan nopeasti muuttuvan, kansainvälistyvän ja digitalisoituvan työn haasteet, kertovat hankevastaavat Heli Laitila (OSAO), Liisa Kiviniemi (Oamk) ja Seppo Väyrynen (Oulun yliopisto).

– Opintokokonaisuus sisältää tietoa työhyvinvoinnin eri osa-alueista, kuten työhön, työympäristöön, työyhteisöön, työntekijöihin, johtamiseen ja työpaikkaan liittyvistä tekijöistä. Niihin liittyviä taitoja harjoitellaan tehtävien, harjoitusten, testien ja pelien avulla. Hankkeessa etsitään myös ratkaisuja tukea opiskelijan henkisiä, fyysisiä ja sosiaalisia voimavaroja sekä muutoskykyä siirtyä työn ja työttömyyden sekä palkkatyön ja yrittäjyyden välillä, koulutuksen sisältöä Jyrki Liesivuoren kanssa rakentava Turun yliopiston dosentti Paula Naumanen sanoo.

Hankkeen päätoteuttaja on Turun yliopiston informaatioteknologian laitos, ja osatoteuttajina ovat Turun ammattikorkeakoulu, Oulun yliopisto, Oulun ammattikorkeakoulu, Oulun seudun ammattiopisto, Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Vaasan yliopisto, Vaasan ammattikorkeakoulu, Lapin yliopisto ja Saimaan ammattikorkeakoulu. Lokakuun 2018 loppuun kestävän hankkeen budjetti on 1,6 miljoonaa euroa, josta 1,2 miljoonaa euroa kattaa sosiaali- ja terveysministeriön myöntämä Euroopan sosiaalirahaston (ESR) avustus.

Lisätietoja:

Liisa Kiviniemi, Oamk, 050 304 6698, liisa.kiviniemi@oamk.fi

Heli Laitila, OSAO, 050 561 3946, heli.laitila@osao.fi

Seppo Väyrynen, Oulun yliopisto, 029 448 2490, seppo.vayrynen@oulu.fi

Tanssia!-näytökset avaavat ovet kevääseen 1.-2.3.

$
0
0

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) tanssinopettajan tutkinto-ohjelman kevään ensimmäiset Tanssia!-näytökset tarjoavat yleisölle tanssin monipuolisen kirjon tanssinopettajaopiskelijoiden ja Oamkin tanssin erikoiskoulutusluokkien esittämänä.

Näytöksen pääosassa ovat baletti- ja kansantanssikoreografiat, joista nähdään sekä sooloteoksia että ryhmäkoreografioita.

Tanssia!-näytökset ovat Oamkin konserttisalissa (Kotkantie 1, Oulu) tiistaina 1.3. kello 18.30 ja keskiviikkona 2.3. kello 13.00 ja 18.30.

Näytöksiin on vapaa pääsy. Tule nauttimaan mukaansatempaavista esityksistä!

Lisätietoja:

tapahtumatuottaja Mira Kolanen, 050 310 3938, mira.kolanen@oamk.fi

tanssinopettajakoulutus, tanssi@oamk.fi

 

Oamkin aluevastuuraportin avaa Oamk talk show

$
0
0

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) aluevastuuraportti 2015 on julkaistu. Raporttiin kuuluu muun muassa Oulun alueen tulevaisuutta luotaava talk show. Ohjelmassa Oamkin rehtori Jouko Paaso, Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki ja Oulun kaupunginjohtaja Matti Pennanen keskustelevat teollisuusneuvos Pertti Huuskosen luotsaamana muun muassa tulevaisuuden oppimisen malleista. Keskustelijat olivat täysin yhtä mieltä siitä, että juuri Oulun pitäisi olla digitalisaatiossa edelläkävijä. 

”Teknologia pitää ottaa kaikin tavoin hyödyksi”, rehtori Jouko Paaso toteaa keskustelussa.

Lisäksi keskustelijat pureutuivat Oulun alueen kansainvälistymisen ja kilpailukyvyn avaintekijöihin ja pohtivat Oulun houkuttelevuuden merkitystä.

Aluevastuuraportissa arvioidaan Oamkin vuoden 2015 tekemää työtä alueen tulevaisuuden, kilpailukyvyn, oppimisen, kansainvälistymisen, talouden ja ympäristön, yhteisön ja opinnäytetöiden merkityksen näkökulmista. Ääneen pääsevät niin opiskelijoiden, henkilökunnan kuin sidosryhmienkin edustajat. Aluevastuuraportti tuo esiin Oamkin sitoutumista alueeseen ja vastuun ottamista sen kehittymisestä.

Aluevastuuraportti julkaistaan vuosittain.

Tutustu raporttiin: oamk.fi/aluevastuuraportti

Lisätietoja:

toimitusjohtaja, rehtori Jouko Paaso, 044 556 8200, jouko.paaso@oamk.fi

viestintäjohtaja Anne-Maria Haapala, 0505693565, anne-maria.haapala@oamk.fi

Monimuotototeutuksia ja uusi ylemmän amk-tutkinnon koulutus - hakuaika Oamkiin alkaa 16.3.

$
0
0

Oulun ammattikorkeakoulussa (Oamk) on tarjolla kevään yhteishaun toisessa haussa 34 ammattikorkeakoulututkinnon ja neljä ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon eli Master-tutkinnon suomenkielistä hakukohdetta. Aloituspaikkoja on yhteensä reilut 1 700. Kevään yhteishaun toinen hakuaika alkaa 16.3. kello 8.00 ja päättyy 6.4. kello 15.00.

Ammattikorkeakoulututkintoon johtavista koulutuksista yhdeksän järjestetään monimuotototeutuksena ja loput päivätoteutuksena. Monimuotototeutuksissa käytettäviä opetusmuotoja ovat lähi-, etä- ja verkko-opetus, joita toteutetaan päivisin, iltaisin ja viikonloppuisin. Monimuotototeutus soveltuu työn ohessa opiskeluun, mutta työpaikka ei ole edellytys opiskelulle eikä koulutukseen edellytetä työkokemusta. Ammattikorkeakoulututkintoon johtavat koulutukset järjestetään Oulussa ja Oulaisissa sekä monimuotototeutuksena järjestettävän agrologikoulutuksen lähiopetuksen osalta Oulun lisäksi Haapajärvellä ja Kannuksessa.

Korkeakoulut on velvoitettu varaamaan yhteishaun hakukohteissa riittävä määrä paikkoja ensikertalaisille. Oamkissa ensikertalaisille varataan 75 prosenttia aloituspaikoista lukuun ottamatta muusikkokoulutusta. Ensikertalaiseksi katsotaan hakija, joka ei ole aiemmin suorittanut korkeakoulututkintoa tai ei ole vastaanottanut korkeakoulututkintoon johtavaa opiskelupaikkaa kevään 2014 yhteishausta tai tämän jälkeen.

Ylempi ammattikorkeakoulututkinto tuottaa maisteritutkintoja vastaavan kelpoisuuden sekä antaa valmiudet oman alan vaativissa asiantuntija- ja johtotehtävissä toimimiseen. Oamkissa on ensimmäistä kertaa haussa kulttuurialan ylempi ammattikorkeakoulututkinto. Kulttuurituottamisen ja luovan talouden tutkinto-ohjelmassa keskeisiä sisältöjä ovat kulttuurituottaminen, luova talous sekä kulttuurialan liiketoiminta. Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon tutkinto-ohjelmat on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat suorittaneet ammattikorkeakoulututkinnon tai muun soveltuvan korkeakoulututkinnon, ja joilla on vähintään kolme vuotta työkokemusta. Opetus järjestetään monimuotototeutuksena siten, että se mahdollistaa tutkinnon suorittamisen myös työn ohessa.

Lisätietoja koulutuksista, valintaperusteista ja hakemisesta saa Oamkin verkkosivuilta osoitteesta oamk.fi/hakijalle. Yhteishaussa mukana oleviin ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen hakukohteisiin haetaan yhdellä hakemuksella valtakunnallisen sähköisen järjestelmän kautta osoitteessa opintopolku.fi.

Lisätietoja:

opintoasioiden johtaja Anne Anttinen, 050 357 2209, anne.anttinen@oamk.fi

koulutussuunnittelija Heli Louhimaa, 050 303 4382, heli.louhimaa@oamk.fi

HackEd 2016 with Thingsee -tapahtumassa kehitetään oppimisympäristöjä luovalla otteella

$
0
0

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) ja Thingsee järjestävät yhteistyössä Kastellin monitoimitalon tiloissa 21.–23.3. HackEd with Thingsee -tapahtuman, jossa kehitetään koulujen oppimisympäristöjä käyttäen ideoinnin rinnalla uusimpia teknologioita. Tapahtuman ideana on yhdistää monialaisten opiskelijatiimien osaaminen. Tiimit kehittävät kahden vuorokauden aikana uusia innovaatioita tämän vuoden teeman ympärille, joka on “Hacking Schools with IoT”. Tapahtuman viimeisenä päivänä opiskelijaryhmät esittelevät uudet innovaationsa tuomaristolle, joka valitsee voittajan.

Thingsee antaa tapahtuman ajaksi opiskelijatiimien käyttöön Thingsee One -laitteet, nopeat mobiilidataliittymät sekä opastaa tuotteiden käyttömahdollisuuksiin. Thingsee One on ohjelmoitava ja säänkestävä anturipaketti, jota voi käyttää kehityslaitteena. Sellaisenaan se soveltuu muun muassa varashälyttimeksi, kiinteistönvalvojaksi, elektroniseksi lastenvahdiksi tai digitaaliseksi ajopiirturiksi.

HackEd-tapahtuma on järjestetty Oamkissa kaksi kertaa aiemmin. Tällä kertaa mukana on reilut 35 opiskelijaa Oamkin EduLAB-koulutuksesta sekä viisi vierailevaa Global LAB Sendain opiskelijaa Japanista. Yhteensä tapahtumassa on edustettuna kolmisenkymmentä eri kansallisuutta. Tapahtuma on avoin myös muille oppimisympäristöjen kehittämisestä kiinnostuneille opiskelijoille ja ammattilaisille aina 50 osallistujaan asti.

Tapahtuman pääsponsorina on oululainen sensori- ja älylaitevalmistaja Thingsee. Lisäksi tapahtumaa sponsoroivat BusinessOulu ja Oulun kaupunki yhteistyössä Kastellin koulun kanssa. Kansainvälisinä sponsoreina toimivat Japanin Global LAB Sendai ja yrityskumppani Itnav.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen tiimeihin:

Blair Stevenson, HackEd, LAB Master at Oamk EduLAB, 040 141 5285, blair.stevenson@oamk.fi

Paulo Lopes, Startup Evangelist at Thingsee, +358 45 140 8555 paulo.lopes@thingsee.com

Viewing all 478 articles
Browse latest View live